1.500 receptes de cuina mallorquina

1.500 receptes de cuina mallorquina. Recollides, cuinades i tastades per l'Acadèmia de la Cuina i del Vi de Mallorca

Nº:
88
Editorial:
Documenta balear
EAN:
9788419956101
Año de edición:
Materia
GASTRONOMIA
ISBN:
978-84-19956-10-1
Páginas:
920
Encuadernación:
RUSTICA
Idioma:
CATALAN
Ancho:
170
Alto:
240
Disponibilidad:
DISPONIBLE (Entrega en 1-2 días)
Colección:
Arbre de Mar

Descuento:

-5%

Antes:

43,00 €

Despues:

40,85 €
IVA incluido
Comprar

Recull de les 1.500 receptes recuperades, cuinades i tastades per l'Acadèmia de la Cuina i del Vi de Mallorca durant els seus primers 35  anys d'existència. Són receptes que configuren els plats autòctons de  la cuina illenca, recuperades tant d'antics receptaris, manuscrits o impresos, i llibres de cuina com de fonts orals. Totes han estat cuinades i tastades per algunes de les gairebé 250 persones que han col·laborat amb l'Acadèmia en aquesta tasca, i que han aportat els seus coneixements. Aquest llibre cobra un relleu especial en els temps presents, perquè la transformació que ha sofert la nostra estimada illa, com molts d'altres indrets, des de l'arribada del turisme, ha provocat un canvi radical en els nostres costums i manera de viure. Els canvis produïts,  positius per a tantes coses, han afectat profundament la nostra gastronomia i sobretot la que sabem tradicional. Preservar aquesta memòria illenca és el que s'ha proposat el present receptari. Som conscients que, cuinant avui moltes de les receptes que figuren al llibre, no es poden obtenir els resultats en colors, textures i sabors  de què disposaren i gaudiren els nostres avantpassats. Ara tenim limitacions ferestes, perquè les matèries primeres no són les d'aquell  temps. N'hi ha que han desaparegut, unes altres (animals i vegetals) estan protegides i no se'n pot fer ús. A més, els gusts de les noves generacions han canviat i les cuines foranes ens han envaït sense que ningú, o només uns quants, s'hagi preocupat de defensar la nostra antiga cuina tradicional. Esperam que aquest llibre desperti l'interès per la nostra gastronomia  i serveixi perquè els aficionats, les institucions i els professionals de l'hostaleria la valorin. Volem evitar la pèrdua del record i els gusts d'aquests plats, que no es poden deixar caure en l'oblit. Cuinant-los o adaptant-los als temps que corren, esquivarem la desaparició d'aquest importantíssim llegat gastronòmic, part fonamental de la nostra història i de les nostres vides.

Materia en Sernel

Documenta balear en Sernel

  • Permanència -5%
    Titulo del libro
    Permanència
    Suarez Garcia, Castillo
    Documenta balear
    Permanència es teixeix des d'una nostàlgia radicalment valenta amb la punyida delicada del floc de neu, des d...
    No disponible

    12,00 €11,40 €

  • Misión Gliese -5%
    Titulo del libro
    Misión Gliese
    Nº 37
    Sastre Moragues, Antoni
    Documenta balear
    En esta fascinante novela que combina aventura y ciencia ficción, un grupo de exploradores emprende una misió...
    DISPONIBLE (Entrega en 1-2 días)

    18,00 €17,10 €

  • Relat de l'economia menorquina -5%
    Titulo del libro
    Relat de l'economia menorquina
    Nº 36
    López Casasnovas, Guillem
    Documenta balear
    Amb una narrativa senzilla, en aquest volum dos estudiosos de la realitat menorquina ofereixen la seva visió d...
    DISPONIBLE (Entrega en 1-2 días)

    12,00 €11,40 €

  • VIDA DE GANDHI -5%
    Titulo del libro
    VIDA DE GANDHI
    Privat, Edmond
    Documenta balear
    M. K. Gandhi (1869-1948) va ser un dels pares de la independència de l'Índia, que abans del 1947 es trobava s...
    DISPONIBLE (Entrega en 1-2 días)

    13,00 €12,35 €

  • El carrer dels Oms -5%
    Titulo del libro
    El carrer dels Oms
    Nº 37
    Terrasa García, Xavier
    Documenta balear
    El carrer dels Oms és una de les vies públiques més antigues de Palma.  Els seus orígens es remunten al seg...
    DISPONIBLE (Entrega en 1-2 días)

    15,00 €14,25 €